Räkcheesecake
Räkcheesecake (8 port som förrätt)
Botten
1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandelmjöl
1 dl hela linfrön
75 g osaltat smör
1 tsk salt
Botten
1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandelmjöl
1 dl hela linfrön
75 g osaltat smör
1 tsk salt
Fyllning
800 g räkor med
skal
4 gelatinblad
1 rödlök
3 msk dill
300 g Philadelphiaost
4 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
4 mskriven färsk pepparrot
1/2 burk stenbitsrom
en nypa svartpeppar
1/2 tsk salt
Garnering
200 g räkor med
skal
dillvippor
1/2 burk stenbitsrom
Gör så
här:
Sätt
ugnen på 175 grader.
Mixa sesamfrönan fint, tillsätt
csahewnötter och solrosfrön och mixa grovt. Blanda i mandelmjöl, linfrön och
salt. Finfördedela smöret i blandningen och tryck ut i en springform 20-25 cm i
diameter.
Grädda i 15 minuter i ugnen. Låt
svalna.
Skala och grovhacka
räkorna.
Lägg gelatinbladen i kallt
vatten i 5 minuter.
Finhacka rödlök och
dill.
Rör ihop philadelphiaost, 3 dl
creme fraiche, majonnäs och pepparrot i en stor bunke.
Lägg 1 dl creme fraiche i en
liten kastrull och värm upp. Krama ur gelatinbladen och smält under omrörning i
kastrullen.
Häll över gelatinblandningen i
bunken och blanda väl. Rör ner löken, dillen och räkorna tillsammans med halva
burken med stenbitsrom, nymald svartpeppar och salt.
Häll upp allt i formen och täck
den med plastfolie. Ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar.
Skala räkorna till garneringen
och dekorera med dem, dillkvistar och stenbitsrom
Kommentarer
Trackback