Räkcheesecake

Räkcheesecake (8 port som förrätt)
Botten
1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandelmjöl
1 dl hela linfrön
75 g osaltat smör
1 tsk salt

Fyllning
800 g räkor med
skal

4 gelatinblad
1 rödlök
3 msk dill
300 g Philadelphiaost
4 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
4 mskriven färsk pepparrot
1/2 burk stenbitsrom
en nypa svartpeppar
1/2 tsk salt

Garnering
200 g räkor med
skal

dillvippor
1/2 burk stenbitsrom


Gör så
här:

Sätt
ugnen på 175 grader.



Mixa sesamfrönan fint, tillsätt
csahewnötter och solrosfrön och mixa grovt. Blanda i mandelmjöl, linfrön och
salt. Finfördedela smöret i blandningen och tryck ut i en springform 20-25 cm i
diameter.



Grädda i 15 minuter i ugnen. Låt
svalna.



Skala och grovhacka
räkorna.



Lägg gelatinbladen i kallt
vatten i 5 minuter.



Finhacka rödlök och
dill.



Rör ihop philadelphiaost, 3 dl
creme fraiche, majonnäs och pepparrot i en stor bunke.



Lägg 1 dl creme fraiche i en
liten kastrull och värm upp. Krama ur gelatinbladen och smält under omrörning i
kastrullen.



Häll över gelatinblandningen i
bunken och blanda väl. Rör ner löken, dillen och räkorna tillsammans med halva
burken med stenbitsrom, nymald svartpeppar och salt.



Häll upp allt i formen och täck
den med plastfolie. Ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar.



Skala räkorna till garneringen
och dekorera med dem, dillkvistar och stenbitsrom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0