Parmalindad kyckling med balsamicosås

Parmalindad kyckling med balsamicosås 4-5 port
700-800 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
1 msk hackad
färsk oregano
10-15 tunna skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 pressade
vitlöksklyftor
några kvistar färsk oregano

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.

Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop vispgrädde, balsamvinäger, fond, oregano och vitlök.
Häll det i formen.

Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Strö ev över lite färsk oregano vid servering.

Servera med blomkålsris och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0