Parmalindad kyckling med balsamicosås
Parmalindad kyckling med balsamicosås 4-5 port
700-800 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
1 msk hackad
färsk oregano
10-15 tunna skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 pressade
vitlöksklyftor
några kvistar färsk oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop vispgrädde, balsamvinäger, fond, oregano och vitlök.
Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Strö ev över lite färsk oregano vid servering.
Servera med blomkålsris och sallad.
700-800 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
1 msk hackad
färsk oregano
10-15 tunna skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 pressade
vitlöksklyftor
några kvistar färsk oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop vispgrädde, balsamvinäger, fond, oregano och vitlök.
Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Strö ev över lite färsk oregano vid servering.
Servera med blomkålsris och sallad.
Kommentarer
Trackback