Mandelskorpor
Mandelskorpor/Biscotti (LCHF)
Antal ca 20 st
Ingredienser
3 dl mandelmjöl
3 msk swetex alt 0,75 dl sukrin
3 msk BAKEPRO/bakprotein
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
10 st sötmandlar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. 2. Tillsätt ägget och rör samman ingredienserna till en deg. 3. Hacka mandlarna till små bitar. Blanda mandlarna i degen. 4. Dela degen i två delar. Fukta händerna i vatten för det är lättare att hantera degen då. 5. Forma degen till två längder på en pappersklädd ugnsplåt. Platta till längderna så att de är ca 3 cm breda. 6. Grädda skorporna/kakorna mitt i ugnen i ca 35 minuter. 7. Sänk värmen till 100 grader. Skär de varma längderna i sneda bitar. 8. Grädda/torka kakorna mitt i ugnen i ca 30 minuter. 9. Låt svalna och förvara kakorna/skorporna torrt.