Lyxig LaxTårta med räkor
6-8 portioner
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
500 g räkor med skal (eller 200 g utan skal)
4 gelantinblad
200 g färsk rökt lax i skivor
1,5 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finklippt gräslök
Garnering:
laxskivor
dillvippor
lime - eller citronskivor
1. Spänn bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Riv eller smula kavring. Blanda med smöret.
Tryck ut blandningen i botten på springformen.
Ställ in i kylen under tiden du fixar fyllningen.
3. Dela räkorna i mindre bitar.
4. Lägg gelantin i kallt vatten.
5. Finhacka ca 100 g lax, spara resten till garneringen.
6. Blanda laxhacket, räkor, majonnäs, creme fraiche, dill och gräslök.
7. Ta upp gelantinbladen och krama ur vätskan.
Smält dem på svag värme och rör ner i fyllningen.
8. Bred ut fyllningen över bottnen och låt tårtan vila kallt,
minst 3 timmar eller gärna över natten.
9. Garnera innan servering!
Kommentarer
Trackback