Lasagne al forno per
Lasagne al forno per LCHF 6-7 port
Lasagneplattor
8 ägg
2 1/2 dl eller ca 250 g philadelphiaost
1 dl fiberhusk
Köttfärssås
1 kg blandfärs
1 burk krossad tomat
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk extrastark chilisås
1 köttbuljongtärning (utan
glutamat)
1 dl vatten
minst 2 msk torkad oregano
nymald
svartpeppar
salt
Ostsås
5 dl vispgrädde
4 dl riven
ost
nymald vitpeppar
1/2-1 tsk salt
1 nypa riven muskot
Övrigt
2 mozzarella, rivna
riven parmesan
Gör
så här:
Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa
äggen poröst.
Tillsätt philadelphiaost och fiberhusk och vispa
ihop.
Låt svälla i drygt 5 minuter.
Fördela smeten på två
bakplåtspapper. Lägg på ytterligare vars ett bakplåtspapper och kavla ut smeten
tunt. Lägg på två plåtar.
Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna
och halvera sedan de båda lasagneplattorna (eller gör helt enkelt så att det
passar den form som ska användas).
Köttfärssås: Hacka löken och
fräs den mjuk i smör. Lägg åt sidan.
Bryn färsen i smör. Tillsätt den
frästa löken, krossade tomaterna, vatten, tomatpuré, extrastark chilisås, och
buljongtärning. Pressa i vitlöksklyftorna. Låt såsen sjuda ca 10
minuter.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Ostsås: Koka
upp grädden och låt sjuda på svag värme tills ca 1/3 har reducerats bort och den
känns lite tjockare.
Lägg i den rivna osten och rör runt tills den
smält.
Krydda med salt, peppar och muskot.
Sätt ugnen på 225
grader.
Smörj en stor ugnsform. Varva ostsås, lasagneplatta, köttfärssås
och avsluta med platta och ostsås. Strö över mozzarellan och
parmesanen.
Grädda i ugn i 20-25 minuter tills osten fått fin
färg.
Låt svalna lite innan servering och servera gärna med en krispig
sallad.
Kommentarer
Trackback