Kycklingsoppa med mirakelnudlar
Kycklingsoppa med mirakelnudlar
Ingredienser
1 hel kyckling
1 morot
10 cm purjolök
ngr vitpepparkorn
1 squash
10 cm purjolök
blomkål
3 dl grädde
2 dl kokosmjölk ev. späda med vatten
salt efter smak
stark curry efter smak
2 pkt mirakelnudlar
Beskrivning
1. Skiva morot och purjolök. Lägg kycklingen i en gryta och lägg morot, purjolök och vitpepparkorn i grytan. Fyll på med vatten så att det precis täcker kycklingen. 2. Låt kycklingen stå och koka på låg värme i ca 2 timmar. Allt eftersom tar du bort skum och fett som kommer upp till ytan. 3. Efter ca 2 timmar så lyfter du upp kycklingen och silar av buljongen (kasta bort morot och purjo – de var bara smaksättare till buljongen). Låt buljongen stå ett tag och ta sedan bort allt fett som flyter upp till ytan (jag gillar inte att ha med kycklingfettet i buljongen, det är bättre att tillsätta annat fett - men det är väl en smaksak… jag gillar det i alla fall inte). 4. Rensa kycklingen och ta hand om allt kycklingkött. Lägg det åt sidan till senare. 5. Skala och hacka squashen i delar. Skär även purjolöken och blomkålen i delar. 6. Värm buljongen, tillsätt grönsakerna, kycklingen, grädden, kokosmjölken och kryddorna. Låt koka i 15-20 minuter. 7. Under tiden så tillagar du mirakelnudlarna enligt beskrivningen på paketet. 8. Tillsätt nudlarna och låt puttra i 5-10 minuter till. Servera och njut.
Jag gillar när grönsakerna riktigt faller sönder i soppan. Om du inte gör det så tillsätt dem lite senare och låt dem endast koka i ca10 minuter för att få tuggmotstånd.