Kycklinggryta med jordnöt och kokos
4 portioner
- 4 st kycklingfiléer
- 2 dl ekologisk kokosmjölk
- 1 tsk sambal oelek
- Saft från en halv lime
- 1 tsk salt
- 4 msk ekologiskt jordnötssmör (inget Skippy!!!)
- 2 dl vispgrädde
- 1-2 tsk soya
- Kokosflingor
1. Dela kycklingfiléerna i lagom stora grytbitar. Stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
2. Koka under tiden upp kokosmjölk, sambal oelek, limesaft och salt i en kastrull.
3. Låt puttra ca 5 minuter utan lock så att en del vätska försvinner och smakerna binds ihop.
4. Ha i jordnötssmöret, grädden och ev. lite soya om du vill ha en mörkare färg. Låt sjuda en stund tills den blir krämig.
5. Blanda i kycklingen! Servera med lite koksflingor ovanpå.
Kommentarer
Trackback