KYCKLING I AJVARSÅS
600g kycklingfiléer
smör att steka i
salt
peppar
2 dl vispgrädde
2 msk tomapuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
ev. några skivade körsbärstomater eller skivad paprika
3 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
( Jag delade filéerna i fyra bitar först)
3. Smöra en ugnsäker form och lägg i kycklingen.
4. Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano.
5. Häll gräddblandningen över kycklingen
(Lägg ev. på skivade körsbärstomater eller skivad paprika.)
6. Strö på den rivna osten.
7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 - 35 minuter,
beroende på om kycklingfiléerna är delade eller hela.
Kommentarer
Trackback