Krämig kycklinggratäng
Krämig kycklinggratäng 4-5 port
1 kilo
kycklingfilé
smör och olja till stekning
2 tomater
1 kruka färsk
basilika
1/2 citron
3-4 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
3-4
vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
2-3 dl riven
ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Putsa
kycklingfiléerna och bryn dem i smör och olja. Lägg över i en ugnsfast
form.
Skiva tomaterna tunt och lägg dem på kycklingen. Repa av
basilikabladen och hacka dem. Strö basilikan över tomaterna. Pressa över
citronen.
Vispa ut dijonsenapen i grädden. Pressa i vitlöken. Blanda med
crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och toppa med
ost.
Gratinera i 25-30 minuter. Låt svalna lite innan servering.
Kommentarer
Trackback