kräftsoppa

4 portioner (6 om det är förrätt)

400 g Kavli kräftost

2 dl creme fraiche

1 burk kräftstjärtar

2 stora morötter

Redning: 100 g naturell färskost

3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar

1 liter vatten

1 knippe dill

Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör och mjöl i stor kastrull. Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme. Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här brukar jag köra med stavmixern i soppan för jag vill ha den relativt slät. Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0