Kladdiga jordgubbsmuffins med jordgubbstopping
Kladdiga jordgubbsmuffins med jordgubbstopping - 8 stycken
Jordgubbsmuffins:
70 gram smör
60 gram smetana
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
3 msk kokosmjöl
6 msk stevia strö
2 droppe bittermandelarom
1 krm vaniljpulver
80-100 gram hackade färska jordgubbar
ev. 8 stycken sockerfria chokladbitar
Jordgubbstopping:
1½ dl vispgrädde
70 gram färska jordgubbar
2½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Muffins Smält smör och smetana i en kastrull. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver. Låt skjuda tills smeten tjocknar i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt därefter de tre mjölsorterna, ägg och bittermandelarom (se upp så du inte får för mycket av denna arom då den är väldigt stark). Rör der de hackade jordgubbarna. Häll i ¾ delar av smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Lägg eventuellt i en chokaldbit (sockerfri) i varje muffins och täck över med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grade i ca 15 minuter.
Jordgubbstopping Vispa vispgrädden hårt tillsammans med stevian och vaniljpulvret. Mixa jordgubbarna til en flytanda ”massa”. Häll i jordgubbsmixen i grädden och vispa tills allt blandas. Spritsa eller bred toppingen över muffinsen när dom kallnat. Toppa gärna med en jordgubbe på varje muffins!