Jordnötsmuffins med creme cheese-topping
Jordnötsmuffins med creme cheese-topping - ca 8 till 10 stycken
Muffinssmet:
40 gram rumsvarmt smör
80 gram jordnötssmör
2 ägg
6 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ dl stevia strö
1 krm vaniljpulver
1½ tsk bakpulver
Topping:
50 gram mjukt smör
140 gram creme cheese
1 dl flor sötrix eller motsvarande
2 krm vaniljpulver
Vispa smör, jordnötssmör och stevia strö med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda sedan ned mandel- och kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vispa kort så allt blandas. Lägg smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta.
Medan muffinsen kallnar kan du göra toppingen. Låt smöret bli riktigt mjukt, alternativt värm i micron. Vispa det mjuka smöret med sötningen, vaniljpulver och creme cheese med elvisp. Bred på toppingen på de avsvalnade muffinsen.