Chokladsnittar med hasselnötskross
Chokladsnittar med hasselnötskross – 15 stycken
1 ¼ dl mandelmjöl
35 gram rumsvarmt smör
½ msk kokosmjöl
1 äggula
4 msk stevia strö
ca 1 msk kakao
1/3 tsk bakpulve
r ½ krm vaniljpulver
1 uppvispad äggvita att pensla på Finhackade hasselnötter att strö över
Blanda alla ingredienserna till en deg. Rulla till två eller tre längder till önskad tjocklek och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. De kommer inte smälta ut speciellt mycket, så jag rekomenderar att man trycker ut dom ganska låga. Pensla på med den uppvispade äggvitan och strö över finhackade hasselnötter. Grädda mitt i ugnen i 185 grader i ca 15 minuter (lite beroende på tjockleken). Kakorna kommer vara ganska mjuka när de tas ut men kommer stelna till och bli knapriga när de kallnat. Skär längderna på snedden till snittar av önskad storlek.