Chokladmuffins med skumtopp
12 st
Muffins
2ägg
0.75dl ICA Stevia strö
85g smält smör
1dl fraiche
1dl grädde
1dl mandelmjöl
0.5dl kokosmjöl
0.5 msk fiber husk
2tsk bakpulver
3msk kakao
0.5tsk vaniljpulver
Skumtoppen
2äggvitor
0.5dl ICA Stevia strö
1 droppe ättika
0.5krm vaniljpulver
100g mörk choklad
Sätt på ugnen
på 175grader.
Börja med muffinsarna och vispa ägg och sötning med elvisp.
Häll sedan i det smälta smöret, fraichen och grädden och vispa. Häll sedan i
resten av ingredienserna och vispa. Lägg i smeten med hjälp av skedar i 12
muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Låt
svallna.
Vispa äggvitor, sötning, ättikasprit och vanilj för hand i ca
1min sen tar du skålen över ett vattenbad och vispar tills smeten blir
maränglik. Du ska tydligt se spåren av vispen i smeten. Sen tar du bort skålen
från vattenbadet och vispar smeten med handvisp tills den stelat och
svalnat.
Använd sprits och spritsa skummet över muffinsen och låt stå i
kyl i ett par timmar.
Sen smälter du den mörka chokladen och doppar
muffinsen i den eller häll chokladen över skummet försiktigt. Detta kan vara
lite trixigt men går om man inte ger sig. Ställ in i kyl och låt chokladen
stelna.
2ägg
0.75dl ICA Stevia strö
85g smält smör
1dl fraiche
1dl grädde
1dl mandelmjöl
0.5dl kokosmjöl
0.5 msk fiber husk
2tsk bakpulver
3msk kakao
0.5tsk vaniljpulver
Skumtoppen
2äggvitor
0.5dl ICA Stevia strö
1 droppe ättika
0.5krm vaniljpulver
100g mörk choklad
Sätt på ugnen
på 175grader.
Börja med muffinsarna och vispa ägg och sötning med elvisp.
Häll sedan i det smälta smöret, fraichen och grädden och vispa. Häll sedan i
resten av ingredienserna och vispa. Lägg i smeten med hjälp av skedar i 12
muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Låt
svallna.
Vispa äggvitor, sötning, ättikasprit och vanilj för hand i ca
1min sen tar du skålen över ett vattenbad och vispar tills smeten blir
maränglik. Du ska tydligt se spåren av vispen i smeten. Sen tar du bort skålen
från vattenbadet och vispar smeten med handvisp tills den stelat och
svalnat.
Använd sprits och spritsa skummet över muffinsen och låt stå i
kyl i ett par timmar.
Sen smälter du den mörka chokladen och doppar
muffinsen i den eller häll chokladen över skummet försiktigt. Detta kan vara
lite trixigt men går om man inte ger sig. Ställ in i kyl och låt chokladen
stelna.
Kommentarer
Trackback