Chokladmuffins med chokladbitar
Chokladmuffins med chokladbitar– 8 stycken
80 gram smör
2 ägg
40 gram sockerfri choklad (jag använde mig av ljus denna gång)
1 ½ dl mandelmjöl (jag maler eget av mandlar med skal)
2 msk hasselnötsmjöl (maler eget av hasselnötter utan skal)
ca 1 msk – 1 ½ msk kakao
1 msk kokosmjöl
7-8 msk stevia strö
1 tsk bakupulver
1 krm vaniljpulver
Ev. hallonfyllning
Smält smöret. Hacka chokladen grovt och blanda med de övriga torra ingredienserna. Separera äggulan från äggvitan. Blanda gulan med de torra ingredienserna ochhäll i smöret. Vispa äggvitan hårt med en elvisp och blanda även ned detta i smeten. Häll i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 18 minuter.
Vill du kan du även vispa ihop grädde, sötning och hallon till en fyllning. Skär av toppen på muffinsen och lägg på en klick hallongrädde och lägg på locket.