Chilibearnaise
Chilibearnaise
150 g smör
6 vitpepparkorn
4-5 persiljestjälkar
1 tsk torkad dragon
1-2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 äggulor
1-2 tsk sambal oelek
1 krm salt
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna lite.
Krossa pepparkornenen
och koka dem tillsammans med, persiljestjälkarna, dragon, lök, vinägern och
vattnet i en liten kastrull utan lock tills hälften av vätskan
återstår.
Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i
kastrullen.
Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet
ska sjuda. Vispa ner äggulorna och vispa tills blandningen tjocknat.
Ta
kastrullen från värmen, tillsätt smöret, först droppvis och sedan kan du hälla i
en tunn stråle (här är det bra om man är två som hjälps åt).
Smaksätt med
sambal oelek och ev. salt.
150 g smör
6 vitpepparkorn
4-5 persiljestjälkar
1 tsk torkad dragon
1-2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 äggulor
1-2 tsk sambal oelek
1 krm salt
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna lite.
Krossa pepparkornenen
och koka dem tillsammans med, persiljestjälkarna, dragon, lök, vinägern och
vattnet i en liten kastrull utan lock tills hälften av vätskan
återstår.
Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i
kastrullen.
Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet
ska sjuda. Vispa ner äggulorna och vispa tills blandningen tjocknat.
Ta
kastrullen från värmen, tillsätt smöret, först droppvis och sedan kan du hälla i
en tunn stråle (här är det bra om man är två som hjälps åt).
Smaksätt med
sambal oelek och ev. salt.
Kommentarer
Trackback