Cashewkakor
Cashewkakor
90 gram torrostade cashewnötter
50 gram rumsvamt smör
2/3 dl mandelmjöl (minus 1/2 msk)
1 tsk kokosmjöl
ca 4 msk sukrin
1- 1½ kryddmått vaniljpulver
Hacka cashewnötterna (varken för grovt eller för finmalet så att det blir ett mjöl, utan i "lagom" stora bitar). Blanda det rumsvarma smöret med mandel- och kokosmjöl, sötning och vaniljpulver. Häll i chasewnötsbitarna och rör till en deg. Smaka av och känn efter om degen är lagom söt. Ta så stora bitar du vill av degen och platta ut på en klädd bakplåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills kakorna börjar få färg i kanterna. Låt svalna, ät och njut!
Tips: Tillsätt kakao och extra sötning i degen eller en bit av degen. Vips så har man jättegoda chokladkakor!
Kommentarer
Trackback