Biscotti med choklad
ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl sukrin, 1 knivsudd stevia
3 ägg
2 msk kakao
100 g mörk choklad
7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljarom motsvarande 2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, kakao, bakpulver, hackad choklad, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.