Baconfylld kycklingfilé med sting
4 personer
4 kycklingfiléer
4 baconskivor soja + flytande smör
Timjan
1 blomkålshuvud
2 dl grädde
25 g smör
vitpeppar och salt
1 squash
Santa Maria chiliflakes
Cashewnötter
Sätt på ugnen på 225 g. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i vars en skiva bacon. Pensal med smör blandat med soja och timjan. Sätt in i ugn i ca 25 min. Koka under tiden blomkålshuvudet i lättsaltat vatten. Blomkålen ska kokas mjuk (men inte överkokt!) Ånga ur blomkålen och pressa sedan i potatispress och sedan med elvisp med smör, grädde salt och peppar. Skiva squash och stek i smör. salta o peppra lite när de är färdigstekta. När kycklingen är klar ta ut dem och låt vila i 10 min under folie. Strö sedan chiliflakes på och skär upp kycklingen.
Servera kycklingen uppskivad med blomkålsmoset, squaschen och några cashewnötter (ca 5 st)