vaniljsås

Vaniljsås

Vaniljsås passar bra till bakelser, speciellt till paj.

Tid: under 30 minuter 4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 äggulor
  • eventuellt lite stevia

Gör såhär

• Använd 1 dl av grädden och häll ner i en kastrull tillsammans med vaniljpulver. Låt koka under omrörning och ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna. • Vispa äggulorna medan grädden svalnar. Tillsätt eventuellt lite stevia. • Blanda äggulorna med vaniljgrädden. Sjud vaniljsåsen försiktigt på låg värme under vispning tills den tjocknat något. Ta vaniljsåsen från värmen och häll över i en skål. Låt kallna. • Vispa upp resterande grädde och häll ner i vaniljsåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0