STRAWBERRY CHOCOLATE CAKE

STRAWBERRY CHOCOLATE CAKE (LCHF)

Tårtbottnar (3 st): 6 ägg 4,5 krm äkta vaniljpulver 2,25 dl vispgrädde 300 g osaltat smör 300 gram mörk choklad
Jordgubbsmousse: 400 g jordgubbar 4 dl vispgrädde 7 gelatinblad
Fyllning: 200 g färska jordgubbar
Chokladtopping: 100 g mörk choklad 1,5 dl vispgrädde 1 msk osaltat smör
Dekoration: Färska jordgubbar

Gör så här: Tårtbottnar: Smält 100 g smör i en kastrull och ta av från värmen. Hacka 100 g choklad grovt och lägg ner i det varma smöret så att det smälter. Vispa två ägg ordentligt och häll i 0,75 dl grädde och 1,5 krm vaniljpulver och vispa ihop. Häll i chokladblandningen och rör ihop så att allt blandar sig. Smörj en springform med diameter 18 cm med smör och häll i smeten. Grädda 10-15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Känn med en sticka så att kakan är torr. Låt kakan svalna ordentligt. Gör två tårtbottnar till och förvara dem i frysen tills tårtan ska monteras ihop.

Jordgubbsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 minuter. Tina jordgubbarna om de är frysta och mixa dem. Lägg hälften av jordgubbarna i en kastrull och koka upp. Ta av jordgubbarna av spisen. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i det varma jordgubbsmoset och rör om så gelatinet fördelas. Rör ner resten av jordgubbarna och låt svalna. Vispa grädden. Rör ner ungefär en tredjedel av den vispade grädden i jordgubbarna och vänd sedan ner jordgubbssmeten i den vispade grädden försiktigt. Ställ i kylskåpet ca 60 minuter så att moussen stelnar något.
Montering av tårta: Hacka de färska jordgubbarna i mindre bitar. Lägg en frusen tårtbotten på ett tårtfat och sprid ut hälften av de hackade jordgubbarna på botten. Fördela jordgubbsmousse ovanpå jordgubbarna. Lägg på en frusen tårtbotten och upprepa med färska jordgubbar och jordgubbsmousse. Lägg den sista tårtbotten på toppen och spackla resterande jordgubbsmousse runt tårtan. Låt tårtan stå kallt en stund och innan chokladtoppingen läggs på.

Chokladtopping: Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör sedan i grädden lite i taget och avsluta med en liten klick smör. Låt chokladsmeten svalna innan den fördelas över tårtan.
Dekorera med färska jordgubbar. Låt tårtan stå i kylskåpet minst till nästa dag så att bottnarna tinar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0