lasagne

Lasagne

 

Tid: ca 50 minuter 5 portioner

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 paket crème bonjour vitlök (100 g)
  • 1-2 ekologiska kött- eller grönsaksbuljonger
  • 2 st zucchini
  • 150 g riven ost eller några skivor hårdost
  • 25 g smör att steka i
  • chilipulver
  • svartpeppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader. • Finhacka vitlöken och rödlöken, stek i rikligt smör. • Bryn köttfärsen och blanda samman. • Häll i krossade tomater och sambal oelek över köttfärsen och rör om. • Smula över buljongtärningen och låt koka upp. • Tillsätt creme fraiche och creme bonjouren. • Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor. • Låt det småputtra på spisen i 10 minuter.

• Skölj zucchini och skär den på längden med hjälp av en osthyvel. • Ta fram en ugnsform och lägg på ett lager med zucchini-skivor • Varva sedan zucchini-skivor och köttfärs. • När du kommer till sista lagret, avsluta med att strö över ost. • Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills den har fått en fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0