lasagne

Lasagne:

Börja med köttfärsen, gör sedan plattor och sist såsen. Varva plattor, köttfärs, sås i en stor form. Toppa med riven ost och oregano. Grädda 20-25 min på 225 grader

Lasagneplattor:

  • 4 ägg
  • 100 g färskost
  • 0,5 dl fiberhusk

Vispa äggen poröst. Lägg i ost och fiberhusk och vispa tills det blandar sig. Bred ut på bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över. Tryck ut med händerna eller kavel så det täcker en plåt. Grädda 12 min på 150 grader. Ta ut och skär i bitar

Sås:

  • 2 dl creme fraich
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar

Koka upp grädde och creme fraich. Krydda och lägg i osten. Rör om tills den smälter

Köttfärsås:

  • 1 kg köttfärs
  • 1 stor el 2 små gul lök
  • 1 riven morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk sambal oelek
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Stek köttfärs och finhackad lök. Häll på resterande av ingredienserna. Låt puttra 20 min el längre

Topping:

  • 3 dl riven ost
  • oregano

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0