köttfärssås

Köttfärssås med stekt vitkål

Stekt vitkål är jättegått och passar utmärkt som ersättare till pasta. Det innehåller väldigt få kolhydrater och är superenkelt att tillaga.

Tid: ca 40 minuter Portioner: 4

Köttfärssås

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 10 hackade färska champinjoner
  • smör att steka i
  • 1,5 dl vispgrädde
  • lite salt
  • lite peppar
  • Kryddor (oregano, basilika, timjan)

Gör såhär

• Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek en liten stund i mycket smör. • Finfördela kättfärsen med en trägaffel och låt steka en stund. • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och eventuellt lite basilika/timjan/oregano. • Låt puttra 15 minuter på medelvärme.

Stekt vitkål

  • 1 vitkålshuvud
  • smör att steka i
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar

Gör såhär

• Skär 1 vitkålshuvud i långa strimlor. • Stek i mycket smör. • Häll i vatten, krydda med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0