indisk gryta

1 kg fläskfile (går säkert lika bra med kyckling eller lamm) 2 gula lökar 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 dl malen mandel 1 tsk cayenne peppar 1 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk malen ingefära 2 tsk gurkmeja 2 tsk spiskummin 3 dl turkisk yoghurt 1 dl vispgrädde 2 dl kokosmjölk 2 msk citronsaft 1 ruta köttbuljong/kyckling salt

Skär köttet i bitar och fräs. Blanda i finhackad lök, chili och vitlök. Krydda med de torra kryddorna. Lägg i malen mandel. Tillsätt yoghurt, grädde och kokosmjölk och låt koka några minuter. Häll i citronsaft, salta och smula i buljongen. Låt sjuda c 1 tim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0