gratäng

1/2 grillad kyckling

1 liten påse ruccola

2 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1,5 msk pesto

2 soltorkade tomater

1 ölkorv med chilli eller vitlökskrydda

salt, peppar

1 pkt mozzarella

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort skinnet på kycklingen om du vill (jag gjorde det). “Dra” av köttet  och dela det i  strimlor med fingrarna. Lägg i gratängform. Ta en näve ruccola och hacka grovt. Blanda med kycklingen. Mät upp creme fraiche i en skål, pressa i vitlöken och blanda ner peston. Dela paprikan i mindre bitar och kör den och tomaterna i mixer tills det blir en slät massa. Häll paprika blandningen i  cremefraichen och blanda. Salta och peppra. Häll detta över gratängen. Skiva ölkorven i små bitar. Riv mozzarellan och lägg ovanpå. (Nästa gång tänker jag blanda mozzarella med parmesan, bör bli ännu godare.) In i ugnen tills det fått fin färg 15-20 min.

Till detta hade vi bara grönsallad, olika sorter – ruccolla, isberg, och maché. Ringlade lite citronolja ovanpå och toppade med flingsalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0