Chokladrulltårta med smörkrämfyllning

Här är recept på Chokladrulltårta med smörkrämfyllning:
Du behöver: 200g rumsvarmt smör
1 st äggula
2 tsk vaniljpulver (äkta)
4 st ägg
1, 5 dl bakerix
1 dl kakao (gärna ekologisk då den innehåller inga tillsatser och har minst kolhydrater)
 
Så här gör Du: 1. Gör smörkrämen först:     Vispa ihop smör och 1tsk vaniljpulver. När det blivit mjukt, vispa i ägggulan. Hit kan Du förbereda. 2. Sätt på ugnen på 200 grader. Klä en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. 3. Vispa ägg fluffigt. Blanda kakao och resten av vaniljpulver (1 tsk) med bakerix. Vänd ner i äggsmeten. 4. Bred ut degen över bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 7-9 minuter tills smeten har stelnat. 5. Ta ut plåten och vänd upp och ned på ett bakplåtspapper som är ev. bestrött med lite vaniljpulver.  Fukta lite med vatten bakplåtspapper som sitter på "kakan" och ta bort det försiktigt. 6. Låt svalna under ca 5-10 minuter innan du lägger på smörkrämen för att den inte ska smälta för mycket. 7. Rulla ihop och vira rulltårtan i plastfolje så att den håller ihop bättre. 8. Ställ i kylen innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0