chili con carne

Chili con carne

Chili con carne. Bönorna innehåller lite kolhydrater men de påverkar blodsockret i ett lugnt temp. Är du känslig för kolhydrater så kan du byta ut bönorna mot stekta champinjoner.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 stora tomater
  • 1 burk kidneybönor, 400g
  • 1 burk svara bönor, 400g
  • 500 g köttfärs
  • ½ dl tomatpuré
  • 500 g krossade eller passerade tomater
  • 1-2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk starkt paprika- eller chilipulver
  • crème fraiche till servering

Gör såhär

• Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Sila och skölj bönorna noggrant. • Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör. Tillsätt krosstomater, tärnade tomater, paprika, bönor, salt, peppar, och paprika- eller chilipulver. • Låt småputtra i ca 10 minuter. • Servera med en stor klick cème fraiche och eventuellt lite sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0