chili con carne
Chili con carne. Bönorna innehåller lite kolhydrater men de påverkar blodsockret i ett lugnt temp. Är du känslig för kolhydrater så kan du byta ut bönorna mot stekta champinjoner.
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 röda paprikor
- 2 stora tomater
- 1 burk kidneybönor, 400g
- 1 burk svara bönor, 400g
- 500 g köttfärs
- ½ dl tomatpuré
- 500 g krossade eller passerade tomater
- 1-2 krm salt
- 2 krm peppar
- 1 tsk starkt paprika- eller chilipulver
- crème fraiche till servering
Gör såhär
• Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Sila och skölj bönorna noggrant. • Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör. Tillsätt krosstomater, tärnade tomater, paprika, bönor, salt, peppar, och paprika- eller chilipulver. • Låt småputtra i ca 10 minuter. • Servera med en stor klick cème fraiche och eventuellt lite sallad.
Kommentarer
Trackback