bountybollarna

Ca 35 st bollar
 
50 g kokosfett
1 dl sukrin
1 krm stevia
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk (Santa Maria)
200 g kokos
 
150 g mörk choklad (minst 70%)
 
Smält kokosfett, sukrin och stevia och rör om. Tillsätt grädde, kokosmjölk och kokos, låt sjuda. Blanda runt allt och låt sedan stå i kylen minst en (1) timme  (du ska kunna forma bollar utan att de ramlar sönder).
Forma lagom stora bollar (mumsbitar) och ställ in i *frysen i en (1) timme.
Smält chokladen i vattenbad. Var försiktig och rör om mycket så den inte blir grynig!
Doppa bountybollarna i chokladen och placera på brickan igen.
Ställ in i frysen för att chokladen ska stelna.
Förvara sedan bountybollarna i kylen.
 
 
 
Tips! Lägg skålen med kokossmeten i kallt vattenbad så smeten håller sig kall medan du formar bollar.
Blöt gärna händerna i kallt vatten då och då så går det lättare att forma bollarna :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0