tigerkaka

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)

1 msk fiberhusk

Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tar 0,5 dl sukrin+)

125 gr smält smör

100 gr färskost som philadelphiaost

1 dl vispgrädde

2 tsk bakpulver

4 ägg

2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 g. Smöra en form och ”bröda” med mandelmjöl. Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret. Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Ta 1/3 av smeten och blanda ihop med 2 msk kakao, fördela den ljusa smeten i formen och toppa med chokladsmeten, rör med en tesked lite grann så att chkladsmeten blandas ner i övrig smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0