Spenatsoppa



Spenatsoppa 4
port
500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
1 äggula

Tillbehör
6 kokta ägg
4 skivor rökt
lax

Gör så här:
Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.

Tillsätt smör, hackad gräslök och häll på resten av vattnet.

Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.

Rör i grädden i soppan och ta bort från värmen.

Rör i äggulan.

Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

Servera med kokta ägg och skivad rökt lax.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0