saltiner

Ca 8-10 kex

Ingredienser:

1 ägg

1 dl vatten

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosnötsmjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Flingsalt alt vanligt salt, var försiktig med saltet.

Gör så här:

1. Vispa ägg, vatten och salt. 2. Blanda det torra och blanda ner det väl i äggsmeten. 3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut dem till ca en höjd på ca 0,3 cm. Du kan lägga ett bakplåtspapper över och kavla ut dem på bakplåtspappret innan du drar över pappret på plåten, då är det lättare att få dem tunna och fina, ev justera kanterna och formen. Salta lite lätt ovanpå. På bilden är det för mycket salt i vår smak, vi fick borsta av dem lite lätt. 4. Grädda i ugnen 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Tips: Äts nybakta, då de mjuknar vid förvaring.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0