pizza

LCHF-pizza 2 st
tunnt skivad parmaskinka
2 mozzarella, grovt rivna
lite olivolja
pofiber
finriven parmesan
 
Pizzasås
1 hackad charlottenlök
2 dl krossad tomat
1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
1 msk tomatpuré
torkad oregano
salt
nymald svartpeppar
smör
 
Pizzabotten LCHF
5 ägg
2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smält smör
1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
Pizzasås: Stek charlottenlöken i lite smör i en liten kastrull. Tillsätt krossad tomat, vatten och olivolja. Låt småkoka i minst 10 minuter gärna längre.
 
Smaka av med tomatpuré, salt, oregano och svartpeppar. Låt såsen svalna.
 
Pizzabotten LCHF: Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
 
Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggen fluffiga med maskin.
 
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa och låt stå och svälla i minst 5 minuter.
 
Tillsätt smör och grädde till äggen och rör runt.
 
Klicka ut smeten på bakplåtspappret, strö på lite pofiber och därefter parmesan.
 
Grädda sen bottnarna i ca 10 minuter.
 
Ta ut bottnarna och bred på lagom mycket tomatsås och toppa med mozzarella. Grädda i ca 5 minuter till.
 
Lägg på skivad parmaskinka och ringla över lite olivolja och ät direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0