Pannacotta i fyra färger

Grundreceptet:

5 dl grädde

2 msk sukrin + 0,5 krm stevia. Det ska motsvara 50 gram socker. (Går givetvis bra att utesluta sötningen!)

1st vanilj stång

2-2,5 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 minuter. Dela vaniljstången och gröp ut innanmätet med en kniv. Lägg ner vaniljstång + innanmätet i grädden tillsammans med sötningen. Dra åt sidan och lägg i gelatinbladen. Låt stå ett tag och svalna lite sila sedan bort vaniljstången och portionera upp i glas.

Smaksättning Choklad:

100 g mörk choklad, minst 70%

Lägg ner chokladen och låt smälta tillsammans med allt det andra när grädden kokat upp – ställ åt sidan för att svalna en stund. Häll upp i mindre glas till knappt hälften. Ställ in i kylen och låt stelna.

Smaksättning hallon:

3 dl färska hallon som pressas i ett finmaskigt durk-slag/sil för att pressa ut saften och undvika få med kärnorna. Kan även använda frysta osockrade hallon. Smaka gärna av  hur mycket hallonsmak du vill ha. Jag använde lite av saften som blir av de frysta bären när de tinat. Blanda ner i grädden och låt puttra en liten stund. ställ av för att svalna. Häll sedan upp i mindre glas och in i kylen och låt stelna..

Smaksättning Lime 2 st lime Riv all skal, och all saft ska blandas ner i grädden och låt puttra en liten stund. ställ av för att svalna. Häll sedan upp i mindre glas och in i kylen och låt stelna..

Lager två till chokladen: Grundrecept men med två vanlijstänger. Häll över chokladpannacottan när denna har stelnar (ca 1-1,5 tim)

Limemarinerade bär 1 påse frysta jordgubbar (osockrade) 1 påse frysta hallon (osockrade) Blanda dessa tillsammans med skalet och saften från 1 lime , 2 msk sukrin och 0,5 krm stevia. Låt stå och dra i kylen i minst 2 tim.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0