Midsommartårta

Midsommartårta - en liten form på 12 cm
Tårtbotten: 35 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 2/3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Vaniljkräm:

½ dl vispgrädde

1 äggula

2/3 msk stevia strö

½ krm vaniljpulver


Hallon: 40 gram hallon 2/3 msk stevia strö

Gräddtopping: 2/3 dl vispgrädde ½ krm vaniljpulver 2 tsk stevia strö

Jordgubbar att toppa med

Tårtbotten: Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna. Blanda även ner smöret. Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt. Häll i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är fast (kolla gärna redan efter 20 minuter). Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar - en botten och ett lock.

Vanljkräm: Skjud grädden, sötningen, vaniljpulvret och äggulan under omrörning tills den börjar tjockna. Låt svalna.
Hallonen: Mosa hallon med stevian och bred på bottnen av tårtan (ha gärna kvar tårtan i formen så rinner inte fyllningen ut). Bred därefter på den avsvalnade vaniljkrämen. Lägg därefer på tårtlocket.

Gräddtoppingen: Vispa grädden med elvisp och vispa även i vaniljpulver och sötning. Bred på locket av tårtan. Toppa även med jordgubbar!

 

 


Om du använder en större form på 24 cm i diameter är det lagom att fem- till sexdubbla ingredienserna samt förlänga gräddningstiden tills kakan är fast.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0