Meatzza

Meatzza 3 port

Meatzzasås
1 burk krossade tomater
2-3 klyftor vitlök
1 näve färsk basilika
1/2-1 msk torkad oregano
ev andra örkryddor
salt
nymald svartpeppar

Botten
500 g nötfärs
1 ägg
salt
nymald svartpeppar
torkad oregano

Fyllning
2 mozzarella
Vi hade salami,
färska basilikablad och stekta champinjonskivor. Men man kan ta nästan vad man
känner för.

Gör så här:
Blanda
krossade tomater, pressad vitlök och örtkryddor i en kastrull och låt puttra på
spisen i minst en kvart, gärna längre.

Låt såsen svalna lite och mixa sen
med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200
grader.

Blanda ingredienserna till bottnen och bred ut i en ungsform ca
20x35 cm.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Häll av den eventuella
vätska som bildas.

Höj värmen till 225 grader.

Bred på hälften av
tomatsåsen (spara resten i frysen till nästa gång ni känner för
meatzza).

Lägg på fyllning och mozzarella.

Grädda i övre delen av
ugnen i 8-10 minuter till osten smällt och fått lite färg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0