Lunchpepparkaka

ca 10 st

Ingredienser:

100 g mycket mjukt smör

1-2 msk sötrix-flor (kan uteslutas om man vill)

3 rumstempererade ägg

1,5-2 dl kokosnötsmjöl

1/2-1 msk pepparkakskryddor

1 tsk malda pommeransskal (kan uteslutas)

Gör så här:

1. Vispa smör, pommerans/pepparkakskryddorna och ev sukrin i matberedare. 2. Ta i ett ägg i sänder och vispa mjukt och fluffigt. 3. Ta i kokosnötmjölet. Mixa samman allt till en smidig deg. 4. Rulla en tjock korv 5-7 cm i diameter. Dunsa lätt ändarna på korven  mot bordet ett par gånger så den sätter sig i kanterna och ändarna blir platta och fina. 5. Lägg rullen i kylskåp en timma. 6. Skär ca 10 st, ca  1 cm tjocka skivor av rullen med vass kniv och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut speciellt mycket, så du kan lägga ganska tätt. 7. Grädda i mitten av ugnen i 150-175 grader i 15 minuter. Titta till dem så de inte blir brända. 8. Servera som de är eller gör som vi, hyvla en skiva smör och lägg flera goda skivor gräddost på.

Tips: Gör en dubbel sats och lägg halva degen färdigrullad till en tjock korv i frysen, bara att ta fram kvällen före och lägga att tina i kylskåpet. Skär sedan skivor och grädda när det är dags


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0