lemom curd

Till ca 3 dl curd

2 ekologiska citroner, finrivet skal och saft (ca 1 dl)

eller ca 4 st lime eller 1 st ekologisk apelsin

eller 3 dl frysta hallon eller blåbär tinade mosade och passerade i trådsil

100 gram mjukt osaltat smör

2 ägg

2 äggulor

3 msk Erythritol och 1/4 krm stevia

 

Gör så här: Vispa samman ägg, socker, skal och saft från citronerna/lime/apelsin eller saften från hallon/blåbär i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka. Sjud krämen tjock , ta från värmen och rör sedan ner smöret. Häll upp i glasburk, krämen håller sig ett par dagar i kylskåp, går däremot utmärkt att frysa i portioner

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0