Krämig Dessertkaka
4 port.
1 dl creme cheese eller Mascarpone
1 dl grädde
50 g osaltat smör
2 msk sukrin
2 tsk snabbkaffepulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1. Smält osten på mellanvärme och vispa ibland.
2. Lägg i kaffe, kakao, vanilj, sukrin och smöret och
låt detta smälta ned och vispa.
3. Häll i grädden och öka värmen, vispa så att allt blandar
sig väl och blir ordentligt varmt.
4. Häll upp i en liten låda/ form som du bottnar med bakplåtspapper,
ju mindre form ju högre kaka. (Jag använde en form som var 14 x 14 cm)
5. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar.
6. Skär upp i bitar och servera.
Jag serverade kakan med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver
och flisad mörk choklad.
Gott att strö lite flisad choklad ovanpå, eller pudra med kakao.
Kommentarer
Trackback