Krämig Dessertkaka

4 port.
 
1 dl creme cheese eller Mascarpone
1 dl grädde
50 g osaltat smör
2 msk sukrin
2 tsk snabbkaffepulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
 
1. Smält osten på mellanvärme och vispa ibland.
2. Lägg i kaffe, kakao, vanilj, sukrin och smöret och
     låt detta smälta ned och vispa.
3. Häll i grädden och öka värmen, vispa så att allt blandar
     sig väl och blir ordentligt varmt.
4. Häll upp i en liten låda/ form som du bottnar med bakplåtspapper,
     ju mindre form ju högre kaka. (Jag använde en form som var 14 x 14 cm)
5. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar.
6. Skär upp i bitar och servera.
 
Jag serverade kakan med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver
och flisad mörk choklad.
Gott att strö lite flisad choklad ovanpå, eller pudra med kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0