Kokospannacottatårta

Kokospannacottatårta LCHF 8-10 port

Botten
50 g kallt osaltat
smör + smör till formen
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk Fiberhusk
2 tsk LCHF-socker
1/4 tsk vaniljpulver

Fyllning
2 dl kokosmjölk
1 1/2 dl vispgrädde
4 gelatinblad
250 g mascarpone
1-2 msk LCHF-socker
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 msk pressad lime eller 1-2 msk vit rom
T
ill servering
ev. kokosflagor
färsk
tärnad ananas (kan uteslutas om man är känslig)

Gör så här:
Botten: Dela smöret i små bitar. Rör med
elvisp snabbt ihop smöret med mandelmjöl, kokosflingor, fiberhusk, vaniljpulver
och LCHF-socker.

Blanda sist ner ägget. Låt degen svälla 10 minuter i
kylen.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Smörj en normalstor
springform och tryck ut degen jämt i den.

Grädda mitt i ugnen i 8-10
minuter tills den fått fin färg.

Låt svalna.

Fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten
i 5 minuter.

Värm vispgrädde, kokosmjölk, LCHF-socker, ev. pressad lime/rom, och vaniljpulver.

Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och låt
bladen smälta i den varma vätskan.

Tillsätt mascarponen och vispa ut
den.

Låt blandningen svalna lite och häll den därefter på den förgräddade
bottnen.

Ställ kallt i minst 4 timmar.

Strö på kokosflagor och
servera med färsk tärnad ananas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0