Kokoskaka med vanilj

Kokoskaka med vanilj -1 brödfrom

Smeten:

100 gram smör

2 ägg

1 ½ dl mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

1 ½ dl riven kokos

5 msk vispgrädde

ca 4 msk sukrin

ca 1/8 kryddmått stevia (300 ggr sötare än socker)

2 tsk bakpulver

½ tsk kanel

½ tsk vaniljpulver

Vanilj- och kokostopping:

1½ dl vispgrädde

½ dl kokosflingor

1 – 1 ½ kryddmått vaniljpulver

sötning efter smak (jag använder flor av erytritol)

Kokossmet: Smält smöret. Blanda övriga ingredienser till smeten. Häll på det smälta smöret och rör om. Häll kokossmeten i en smörad och bröad (mandelmjöl) brödform. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter till kakan blir fast. Låt kakan svalna. Notera att smeten är sötare än vad kakan blir när den är gräddad.

Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och sötning efter smak (kom ihåg att inte stoppa ner skeden om du smakat av med den, då grädden inte tål vissa enzymer som finns i munnen). Rör försiktigt ner kokosflingor i vaniljgrädden. Bre över toppingen på kokoskakan innan servering


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0