Kanelkokt rabarber med kesella och rostade hasselnötter

Till krämen hade jag:

300 g rabarber (typ 1 lång, tjock)

1 msk vatten

2 msk sukrin

1 krm kanel

Skala och slanta rabarbern. Lägg i kastrull och häll i vattnet. Låt sjuda/småkoka en stund och när rabarbern börjar vattna till sig tillsätts sukrin och kanel. Total koktid..12-15 min. Den ska ju bli mjuk, men samtidigt tycker jag själv att det är trevligt när det inte bara blir en sörja av allt, utan vissa mjuka, stora rabarberbitar ska finnas kvar. Ställ sedan åt sidan att svalna. By the way, nu är jag kanske jätte sötkänslig, men nästa gång ska jag prova med bara 1 msk sukrin

Sedan blandade jag 1 dl kesella med 1 msk vispad grädde – smaksatt med lite vanilla bourbon. Sen var det bara till att bygga. Och som sagt, toppade med lite rostade hasselnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0