Jordnötsripplad chokladtryffel

Jordnötsripplad chokladtryffel:
- ca 100 g mörk choklad (jag använde 86%)
- 1 dl grädde
- 20 g smör
- 1-2 msk jordnötssmör

Värm upp grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör tills den är smält. Blanda till sist ner smöret och rör tills det blir en blank smet. Häll/bred ut hälften av smeten i en bakplåtspappers-klädd (vilket långt ord!) form eller burk. Klicka över jordnötssmör och dra runt lite med en gaffel. Häll över resten av chokladsmeten. Låt stelna i frysen (det tog ca 20-30 min innan mina bitar var klara). Nästa gång strör jag nog över hackade nötter också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0