Jordnötsmuffins med creme cheese-topping

Jordnötsmuffins med creme cheese-topping - ca 8 till 10 stycken

 

Muffinssmet:

40 gram rumsvarmt smör

80 gram jordnötssmör

2 ägg

6 msk vispgrädde

1 dl mandelmjöl

1 msk kokosmjöl

1 ½ dl stevia strö

1 krm vaniljpulver

1½ tsk bakpulver

 

Topping:

50 gram mjukt smör

140 gram creme cheese

1 dl flor sötrix eller motsvarande

2 krm vaniljpulver

 

Vispa smör, jordnötssmör och stevia strö med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda sedan ned mandel- och kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vispa kort så allt blandas. Lägg smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta.

 

Medan muffinsen kallnar kan du göra toppingen. Låt smöret bli riktigt mjukt, alternativt värm i micron. Vispa det mjuka smöret med sötningen, vaniljpulver och creme cheese med elvisp. Bred på toppingen på de avsvalnade muffinsen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0