Jordgubbskaka med jordgubbstopping

Jordgubbskaka med jordgubbstopping - liten form som är 12 cm

 

Jordgubbssmet:

35 gram smör

1 ägg

½ dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

2 msk hasselnötsmjöl (jag mixar skalade hasselnötter)

3 msk riven kokos

4 msk stevia strö

1 krm vaniljpulver

½ tsk bakpulver

45 gram mixade jordgubbar (jag använder frysta som tinat)

 

Jordgubbstopping:

25 gram mixade jordgubbar (frysta som tinat)

25 gram mascarpone

1 – 1 ¼ msk stevia strö

½ krm vaniljpulver

 

Smeten Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till jordgubbssmete. Rör ner ägg, smör och de mixade jordgubbarna.  Smöra och bröa en liten form på 12 centimiter i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30-35 minuter tills kakan är fast. Låt svalna en aning innen toppingen breds på.

 

Toppingen Blanda mascarpone med mixade jordgubbar, sötning och vaniljpulver. Bred över jordgubbskakan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0