Halloncheesecake

Halloncheesecake LCHF 8-10 bitar
3gelatinblad
3 dl vispgrädde
1-2 msk LCHF-socker
225 g hallon (tinade frysta går bra)
200 g philadelphiaost
ev. färska bär till garnering

Botten
3 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 tsk LCHF-socker

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175
grader.

Blanda mandelmjöl, smält smör och LCHF-socker till en deg och
tryck ut i en springform (ca 25 cm).

Grädda i ugnen i 10
minuter.

Låt svalna.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt
vatten i 5 minuter.

Häll grädde och LCHF-socker i en kastrull och låt
sjuda så sockret löser sig.

Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt
dem smälta i den varma grädden. Ta bort från värmen och låt svalna.

Mixa
hallonen till en puré i en mixer (här kan man även passera genom en sil för att
bli av med kärnorna om man har lust).

Blanda mixade hallon och
philadelphiaost och tillsätt sedan den avsvalnade grädden. Vispa till en slät
kräm.

Häll krämen på den avsvalnade bottnen.

Ställ kallt i minst 4
timmar.

Servera med vispad grädde och ev. färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0