Gratinerad baconfylld kyckling

4 kycklingfiléer

1/2 bit parmesan (sammanlagt)

1 paket bacon

1/2 vitkål

tamarisoja

salt, peppar

2 dl turkisk yoghurt, eller creme fraiche

2 msk pesto

ca 1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa filéerna, salta och peppra och stek dem på båda sidorna så de får fin färg. Lägg över på skrbräda. Klipp baconen i bitar och stek knapriga. Snitta kycklingen på längden och fyll filéerna med baconet, lägg över i ugnsform. Riv parmesanen och ta en näve riven parmesan och fördela över varje kycklingfilé. Gratinera i ca 20 minuter,

Strimla under tiden vitkålen och stek i kokosolja eller i smör, häll en skvätt soja över, salta och peppra och låt vitkålen bli mjuk på medelstark värme. Blanda ner resterande parmesan i turkisk yoghurt eller creme fraiche, krydda med pesto och salt och peppar. Servera kycklingen skuren i skivor på en vitkålsbädd med pesto-parmesanröran! Yummie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0