Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

1 paket Kronfågel kycklinglårfiéer

1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade

1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)

1 kruka basilika

Schalottenlök

Torkad dragon /torkad timjan

Salt och peppar

Vitt vin

Citron, saften av

Fransk senap

Grädde

Att jag inte skrivit mått är för att detta kan man ju anpassa efter hur många som helst! Jag åt två bitar kyckling och maken tog tre.

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. Lägg några strimlade soltorkade tomater i kycklingen, några blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fäst med tandpetare, lägg skarven uppåt i en form. Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon! Pressa en citron ovanpå, ringla olivolja ovanpå (var inte blygsam!!) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpå. Sätt in i ugn på 200 grader. Låt stå i ca 20 minuter. Blir det vätska av kycklingen så ös några gånger under tiden. Häll ev på lite vitt vin. Ta ut och häll på lite mer vitt vin (ca 1dl sammanlagt), en klick dijonsenap och en skvätt grädde. Låt gå 10 minuter till.

Serveras med en sallad gjord på mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinäger och hyvlad parmesan.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0