Finska pinnar
Finska pinnar – 12 stycken
70 gram smör
1 dl mandelmjöl (gjort på mandlar utan skal, mitt är färdigköpt)
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
ca 3 msk sukrin + 1/10 kryddmått stevia (300 gånger sötare än socker)
2 droppar bittermandelarom
ev ½ kryddmått vaniljpulver
1 äggvita till pensling
10 gram hackade mandlar att strö över
Bland mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, sötning med smör väl till en deg. Om man vill kan man även tillsätta ½ kryddmått vaniljpulver i degen. Låt stå i minst 10 minuter i kylen. Forma degen till fingertjocka längder som är ca 5 centimeter långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut kakorna. Vispa äggvitan lätt och pensla på kakorna. Strö över de hackade mandlarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter tills kakorna börjar få färg.
Kommentarer
Trackback