Devil’s food chokladmuffins

Devil’s food chokladmuffins – 8 stycken

 

Chokladmuffins:

50 gram smör

2 ägg

6 msk vispgrädde

1 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1 ½ dl stevia strö

2 ½ msk kakao

1/2 tsk bikarbonat

1 krm vaniljpulver

 

Glasyr:

30 gram smör

80 gram mascarpone

3 msk stevia strö

40 gram mörk sockerfri choklad

1 krm vaniljpulver

 

Ev. sockerfri mörk choklad till garnering

 

Chokladmuffins: Smält smöret.  Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Tillsätt äggen, grädden och smöret. Lägg smeten i 8 stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (annars rekommenderar jag att du använder dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

Glasyr: Smält smöret till glasyren. Smält även chokladen försiktigt. Blanda smör med smält choklad och tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.

 

När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr). Om du vill så använder du en potatisskalare för att ”skala” choklad som läggs på glasyren som dekoration!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0